Üvegajtó – tolóajtó

Egyszerű vagy bonyolult dolog az üvegajtó kiválasztása? Érdemes segítséget kérni ajtó vagy üvegajtó kiválasztása esetén? A válaszom igen! Mindenképpen tájékozódjon, a lehető legtöbb helyről szerezzen be információkat, mielőtt kiválasztana egy üvegajtó. Amennyiben önállóan nem megy, vagy csak eleve az elejétől kezdve szeretné szakemberre bízni magát, akkor hívjon nyugodtan, higgye el, nagyon sok kérdésre fogok tudni válaszolni és ezáltal összes problémáját meg is oldom.

Milyen ajtót válasszak? Honnan induljunk ki, merre keresgéljünk. Természetesen ebben a leírásban képtelenség felvázolni az egész folyamatot és nem is célom ez, most leginkább az üvegajtó előnyeire szeretném felhívni a figyelmet, és 1-2 alap információval jó hogyha rendelkeznek. Először is mi a legfontosabb cél, amit az üvegajtónak ki kellene szolgálnia, innen közelítsük meg a témát. A megfelelő helyre tervezzük / terveztessük az üvegajtót! Számtalan olyan eset előfordult már, hogy a család elképzelte hol lenne szép az üvegajtó, de a kivitelező biztonsági vagy egyéb más okokból keresztül kellett, hogy húzza a számításokat, ugyanis kivitelezhetetlen az üvegajtó a megálmodott helyre. Egyébként ez még e szerencsésebbik eset, amikor szakember van mellettünk és már jó előre szól, hogyha valami nem stimmel. gondoljunk csak bele abba a szituációba, amikor elkezdődik a bontás – építés anyagok megvásárolva és aztán kiderül, hogy mégsem lesz jó az elgondolás. Ugye, nem akarunk ilyen helyzetbe kerülni? El is tudjuk kerülni, tervezzen meg mindent előre, vegye igénybe szakember segítségét és az a probléma, hogy minden rendben menjen már meg is van oldva. Annál is inkább, mert a szakember tudja azt, hogy megannyi tényező van, amit figyelembe kell vennie egy üvegajtó tervezése – beépítése során. Mechanikai tényezők, energetikai szempontoknak való megfelelés, esztétika, hasznosság, mind – mind fontos tényező, annak érdekében, hogy megfelelően kiszolgálja a teret az üvegajtó.

Üvegajtó típusok:

  • hagyományosan nyíló és bukó üvegajtó
  • toló üvegajtó
  • emelő – toló üvegajtó
  • bukó – toló üvegajtó
  • harmónika toló üvegajtó

Látja elég összetett a kérdés hová is illik az a csodaszép üvegajtó, amit kitalált. Nagyon szívesen válaszolok minden felmerülő kérdésre és nyújtok segítséget tervezésben kivitelezésben egyaránt. Hívjon bátran és tervezzünk egy üvegcsodát otthonába / irodájába.

Az üvegajtóink mind egyedi méretre készítjük. 8-10 mm vastagságú üvegből választhatók. Több fajtájú üveggel:

Parsolüveg

A parsolüveg olyan félig átlátszó üveg, amely a legjobb minőségű úsztatott üveg megfestésével készül. Különböző színű lehet: kék, zöld, barna, szürke. A parsolüveg elnyeli a fényt és a hőenergiát, így nagyon kellemesen finomíthaja a belső terek hangulatát. Ezen jellemzői előnyösek belső terek díszítésénél, illetve színes üveg és tükör felhasználásával készített bútoroknál.

Parsol kék
Parsol kék
Parsol zöld
Parsol zöld
Parsol szürke
Parsol szürke

Savasüveg

A savasüveg, vagy más néven savmart üveg sejtelmesen átlátszó üvegtípus, ezen keresztül csak homályos alakok vehetők ki. Elsősorban épületbelsőkben alkalmazzák, főként esztétikai célból (pl. beltéri ajtóknál). A savasüveg a következő színekben kapható: zöld, barna, kék, szürke, savas.

Savmart üveg
Savmart üveg

Az üvegajtók lehetnek falra záródó régi, fa ajtójuk helyére általunk forgalmazott Dorma alumínium tokkal szerelve. Ezen kívül van fal közé záródó, illetve lengő ajtó kivitel is.

Tolóajtó

Helyhiány miatt a legjobb megoldásként alkalmazható. Több típusát forgalmazzuk, mely lehet

  • mennyezeti
  • fali
  • cső rendszerű (ez utóbbit a zuhanykabinoknál is alkalmazzuk)