Üvegkorlát

Üvegkorlat - Üvegcsoda Kft.

Az üvegkorlát egyre népszerűbb nemcsak a hazai, de a nyugati, modern építészeti világban egyaránt. Leginkább a modern, letisztult, egyszerű, de ugyanakkor kifinomult ízlésvilággal rendelkezők használják előszeretettel a terek kitöltésére, díszítésére és hasznosítására az üveget vagy konkrétabb esetben üvegkorlát elemeket. Az üvegkorlát napjaink építészei és lakberendezői számára számos lehetőséget biztosít annak érdekében, hogy a megrendelő számára az álom otthont tudják megvalósítani. Az üvegkorlát használata számos előnnyel kecsegtet. Ritka az az anyag illetve az abból létrehozott felület, jelen esetben korlát, aminek használatával szinte csak előnyöket kaphatunk meg. Az üveg, azaz üvegkorlát azonban szerintem ilyen! Nézzük, miért gondolom ezt.

Az üvegkorlát esztétikumának köszönhetően, eleganciát és letisztult formavilágot kölcsönöz. Átláthatósága miatt hasznos, több fényt tud biztosítani a térben, mint egyéb más lehetőségek. Az üvegkorlát kifejezetten könnyen tisztítható, ezáltal szinte folyamatosan újszerű állapotban tartható. Az üvegkorlát anyagát tekintve elnyűhetetlen, fa és fém társaihoz képest felhasználási ideje határtalan lehet, nem rozsdásodik, korrodálódik. Határtalan lehet, hacsak az időre gondolunk, de persze közbe szólhat néhány nem várt, kisebb – nagyobb megrongálódás is. Azonban még e tekintetben is előnyként tudok gondolni az üvegkorlátra, hiszen anyagát tekintve edzett üvegből vagy ragasztott biztonsági üvegből készül, így szilánkosan nem törik, ha a család biztonságát is figyelembe vesszük, újra csak pozitívum az üveg, mint anyag. Egyedileg tervezek üvegkorlátot Önnek elképzelései szerint. Az üvegkorlát 8+8 edzett ragasztott biztonsági üvegből tervezett és kivitelezett korlát lesz.

Az üvegkorlátot javaslom társasházaknak, mint erkély, vagy belső kétszintes lakás esetében lépcsőkorlátként. Családi házak esetében az üvegkorlát felhasználása számtalan lehet. Például teraszok, lépcsők, erkélyek nem csak dísze, hanem határoló eszközeként, de leginkább, mint mindkettő alkalmazható az üvegkorlát. Irodaházakban és bevásárlóközpontokban már – már kötelező darab az üvegkorlát, ami nem meglepő, hiszen ahol eleganciáról beszélhetünk, ott megjelenik az üveg. Érdemes már a tervezés fázisában felvennie velem a kapcsolatot, hiszen több fajta üvegkorlát létezik, kivitelezését tekintve, tehát jobb előre gondolkodni és megtervezni mindent, mintsem drága költségen újra kezdeni a folyamatot egy megvalósíthatatlan ötlet miatt. Az üvegkorlátot alsó sínes, pont megfogásos, oszlopos kivitelben tudom Önnek megvalósítani többek között. Úgy gondolom, biztosan találunk elképzeléseinek megfelelőt, ha közösen gondolkodunk. Nekem az a fő célom, hogy amikor elkészültem a munkával, azt lássa eredményképpen, amit még az első lépésünk előtt megálmodott. Ennek érdekében hívjon, hogy ott legyen az a megfelelő üvegkorlát időben, a neki szánt térben.

 

  • Oszlopos üvegkorlát

    Kedvező ár, egyszerű és látványos megjelenés. Ragasztott biztonsági üveggel és letisztult formavilágú rozsdamentes szerelvényekkel.

  • Pontmegfogásos üvegkorlát
  • Sínbe ültett üvegkorlát

    Népszerű magánházakban, intézményekben, bel- és kültéren egyaránt. Alu: eloxált vagy szálcsiszolt, rozsdamentes szerelvények. Szinterezésről itt kérhet ajánlatot.